Massage Maastricht - Massage Behandeling

Gepubliceerd nov. 19, 21
6 min read

Relax Sport Maastricht

Petrissage is een techniek waarbij masseur spieren ritmisch van het bot wegtrekt en er vervolgens in knijpt, erop drukt of ze laat rollen. Dit wordt gedaan met één of beide handen, verwringen, walken, losgaand kneden - hotstones (Sport & Ontspanningsmassage Maastricht). Doel: Het maakt de spieren soepeler, en het helpt bij het losmaken van plekken waar de huid is verkleefd met de spieren.

Massage In MaastrichtMassagesalon Maastricht

De bedoeling is om nu dieptewerking te doen tot in het onderliggende weefsel, daar waar er spanningen voelbaar zijn. Tijdens de beweging wordt er niet over de huid gegleden m. a.w (ontspanningsmassage limburg). we blijven binnen de elastische grenzen van de huid. Doel: Fricties dringen door tot onder de huid en het onderhuidse weefsel en verbreden de onderliggende spieren door de spiervezels uiteen te drukken.

Intuitieve Massage In Maastricht

Losmaken van myogelosen. Dit zijn opstapelingen van afvalstoffen in de spier die het meest terug te vinden zijn aan de rand van de spieren en/of de spierovergang. Deze handgrepen worden ook genoemd. Massagetechnieken waarbij het betreffende lichaamsdeel gehakt, geklapt of losgeschud wordt. Daar ze als doel hebben om de spieren opnieuw wakker te maken, te activeren en te stimuleren, gebruik ik deze technieken zelden in een ontspanningsmassage.

Deze technieken worden meer toegepast in sportmassage waar bij sporters het net juist wel de bedoeling is om de spieren klaar te maken om tot actie over te gaan. Uitvoering: Hakken: gebeurt dwars op de spiervezelrichting. Met de pinkzijde van de handen wordt er afwisselend met linker- en rechterhand op de spier gehakt.

Ontspanningsmassage Technieken

Gelijkaardige toepassing is de zweepslag waarbij met de rug van je handen in waaiervorm geslagen wordt. Er kan ook gehakt worden met halfopen vuisten, met de pinkzijde of de palmzijde van de gesloten vuisten. Tapoteren: Hier wordt met de handpalmen gewerkt en vormen de handen een kommetje. De duim wordt onder het vlak van de handpalm geplaatst en de vingers worden lichtjes gebogen.

Massagesalon MaastrichtMassagepraktijk Maastricht

Vibreren: Er wordt met de vlakke hand of de vingertoppen een snelle, trillende, schuddende beweging uitgevoerd op het te masseren lichaamsdeel. Deze techniek heeft een relaxerende werking op de spier. Doel: Deze massagetechnieken stimuleren zenuwen, en maken verkrampte spieren los. Stimuleren en activeren van de spieren. Hiermee eindig ik altijd de massage: met eindeffleurages.

Corry Massage

Uitvoering: Zoals bij het begin effleurage maar dan van het hart weg - body pleasure maastricht. Effleurage aan het einde van een lichaamsonderdeel geeft aan dat je met dat gebied klaar bent. De bewegingen worden lichter en eindigen met de vingertoppen. Doel: De effleurage op het einde van een behandeling heeft als doel het lichaam terug te optimaliseren en klaar te maken om in actie te komen.

Heb jij dat ook ? Als je de verschillende soorten massages op een menu ziet aangeboden weet je niet meer wat je moet kiezen ? Ik herken het wel. In het eerste deel van mijn leven was ik ook helemaal niet bekend met de verschillende soorten massages en behandelingen. De Aziatische massage stijlen leerde ik kennen door iemand van mijn voormalige schoonfamilie.

Vind Jouw Masseur In Maastricht

En pas later maakte ik ook kennis met de Westerse massages. Veel van mijn collega’s geven ook te kennen dat ze soms ook wel het beste van Oost en West met elkaar combineren 😉 Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de soorten massages ? En waar kan ik op letten als ik een massage wil boeken ? Voor het coronavirus zagen we sommige mensen zelfs wekelijks op de massagetafel.

Maar ik heb ook mensen het afgelopen jaar gezien die elke massage uit het menu wel eens hebben geprobeerd - wat is een ontspanningsmassage. Ik ben benieuwd waar jij voor zou kiezen 🙂 En wie weet ontstaan er wel nieuwe massages in deze tijd van Corona. Soorten Massages Uiteindelijk zijn er wel meer dan 80 verschillende soorten massages.

Massagepraktijk Maastricht - Een Massage Doet Wonderen

Om het onderscheid wat makkelijker te maken heb ik ze onderverdeeld in Relax ( ontspanningsmassages ) De ontspanningsmassage met olie, Lomi Lomi Massage, Wrapping, Hand en voetmassage De ontspanningsmassage is afgeleid van de klassieke Zweedse massage. Dit is verreweg de meest bekende massagevorm binnen de soorten massages. Daarnaast is het onze taak als masseur om je in een comfortabele setting te brengen en je naar een diepe staat van ontspanning te brengen.

Dit geldt uiteraard voor alle soorten massages. Een ontspanningsmassage is vaak de beste keuze voor mensen met stijve spieren en pijn over het hele lichaam, De ontspanningsmassage is een lichte massagevorm (ontspanningsmassage) die gebruik maakt van vijf basistechnieken 2. Lomi Lomi Massage Lomi Lomi is tevens een ontspannende massage. Een groot verschil met de klassieke massage is dat deze massage meer spiritueel georiënteerd is - Bedrijf Sport en Ontspanningsmassage te MAASTRICHT.

Massage Maastricht

Massagepraktijk Alt

Maastrichter Pastoorstraat 14, 6211 BV Maastricht
+31621153315
Ontspanningsmassage Maastricht

Bij de Lomi Lomi massage wordt er tijdens de behandeling afgewisseld met lange strijkende bewegingen en traditionele methodes om de interne balans en harmonie in het lichaam te herstellen. Als je volledig wilt ontspannen is een Lomi Lomi massage zeker de juiste oplossing. Je krijgt het gevoel alsof je op een bootje op de zee dobbert met een ondergaande zon 😉 Een Lomi Lomi massage kan helpen op zowel mentaal als fysiek gebied.

Voor wie ? Een Lomi Lomi massage is een ontspanningsmassage en is erg spiritueel georiënteerd, Deze massagevorm heeft een positief effect op zowel je mentale als fysieke welzijn Deze massage is erg ontspannend omdat op de handen en voeten veel punten uit de reflexologie gebruikt kunnen worden om stress te reguleren.

Ontspanningsmassage - Maastricht

We breiden de massage vaak ook uit met een voetenbadje. De reflexologie, ook wel of genoemd, is een massagesoort die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. massage maastricht centrum. Energiedoorstroming is de basis van onze gezondheid en ziekte is het gevolg van energieblokkeringen Deze massagevorm komt oorspronkelijk uit China.

Men spreekt vaak van voetreflexologie, omdat de voeten gevoeliger zijn dan de handen en doordat de reflexpunten lastiger te vinden zijn op de handen (hotstones). Door de massage worden blokkades weggehaald, wat het zelfherstel van het lichaam bevordert. Reflexologie helpt bij: Stress, Oververmoeidheid, Gewrichtspijn, Hormonale klachten, Maag- en darmklachten, Migraine Een voetreflexbehandeling is vaak ontspannen, maar sommige zones op de voeten kunnen een ‘lekkere pijn’ veroorzaken wanneer de therapeut hier druk op uitoefent.

Massage Maastricht Centrum

Wrapping Dit is eigenlijk iets wat je complementair bij de massage kunt boeken, vooral in de winter. Je wordt dan heerlijk ingepakt met warme doeken en kruiken (ontspanningsmassage limburg). Zo voel je je extra geborgen en omhuld en blijf je lang daarna nog heerlijk warm. INTENSE ( deep tissue massage ) Deze massage richt zich met name op het dieper gelegen weefsel en spierknopen.

Ontspanningsmassage Maastricht - Totale OntspanningMassagesalon Maastricht
Sport En Ontspanningsmassage MaastrichtWellness Arrangementen - Maastricht

Door een gebrek aan doorbloeding en zuurstof in de spieren ontstaan overgevoelige plekken. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar knopen kunnen ook ontstaan door een ongeluk, slechte voeding of een gebrek aan beweging. De massage focust zich op het losmaken van de toegenomen spierspanning, waardoor de pijn zal afnemen.

Sport & Ontspanningsmassage Maastricht, LimburgDeep tissue heeft de voorkeur voor mensen met zeer intensieve en plaatsspecifieke pijn, De behandeling kan pijnlijk zijn en richt zich op onmiddellijke verlichting van gewrichts- en spierpijn door druk uit te oefenen DUO Bij deze massage wordt je samen met iemand anders in dezelfde ruimte gemasseerd. Je kan hierbij zelf kiezen welke massage je hiervoor fijn zou vinden.

Meer van Gezondheidscheck

Navigation

Home

Latest Posts

Heeft Het Slikken Van Vitaminepillen Effect?

Published Sep 29, 22
5 min read

Vitaminen Belgie

Published Sep 29, 22
6 min read

Vitamine B12

Published Sep 27, 22
6 min read